Careson onderweg naar nul

Twee mannen poseren bij twee zwarte elektrische auto's

Careson renoveert kantoren en gebouwen, richt deze in en onderhoudt ze ook. Het bedrijf werkt regelmatig in opdracht van de gemeente Rotterdam en bereidt zich nu al voor op de ZES-zone. Drie vragen aan algemeen directeur Herman Henderson over hun stappen op weg naar nul.

Wat is jullie drijfveer op weg naar nul?

“We vinden dat het moet, we moeten meegaan. Vanuit maatschappelijk oogpunt, maar ook economisch: we willen niet straks de boot hebben gemist. Zo’n tien jaar geleden zijn we al gestart. We werken veel met onderaannemers, die we nu alleen nog inhuren als ze uit de buurt van de projectlocatie komen. Om zoveel mogelijk ritten te besparen.”

 

“Voor ZZp’ers die zelf nog geen elektrisch vervoer kunnen aanschaffen, is een E-worker via ons echt een uitkomst.”


Welke stappen zetten jullie nog meer?

“Onze projectleiders rijden al volledig elektrisch. Voor onze onderaannemers hebben via de gemeente gebruik gemaakt van het aanbod om een Biro te proberen. Dat was het nog niet helemaal. Te klein, sommigen zaten met hun hoofd tegen het dak. Ook al is dit type voertuig voor ons niet de oplossing, we zijn erg enthousiast over het concept. Dus we gaan zeker uitzoeken welk voertuig wel geschikt is. Ik denk dat we naar een E-worker gaan, zoals de wagentjes van Picnic.”

Zwarte biro van Careson

Wat maakt jullie zo enthousiast?

“Onze onderaannemers komen straks ook in de ZES-zone en dan is het echt een oplossing. Het idee is dat we zo’n wagentje op plekken zetten waar onze onderaannemers hun spullen halen, bij groothandels bijvoorbeeld. Voor zzp’ers die zelf nog geen elektrisch vervoer kunnen aanschaffen, is dat echt een uitkomst.”

 

Ben je ondernemer in Rotterdam en benieuwd naar het probeeraanbod? Lees dan meer op deze pagina en vraag direct een gratis adviesgesprek aan.

 


Blijf op
de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Initiatief van: