Blogs

Verschillende auteurs delen hun kennis over schone en efficiënte stadslogistiek. Over nachtdistributie, slim contractmanagement en gedragsverandering.

Filter resultaten

Slim contractmanagement

Contractmanagement bij de overheid. Wij pleiten ervoor dat overheden contractbepalingen publiceren. Met name lastig controleerbare bepalingen, eisen of toezeggingen. Dat kan via TenderNed, mogelijk aangevuld met een positief persbericht

Ga naar blog Slim contractmanagement
Slimme logistiek Regelgeving

Duurzaam wagenpark, hype of inhoud?

Duurzaamheid is meer een marketingterm geworden dan dat er ook echt inhoud en diepgang aan gekoppeld wordt. Gelukkig geldt dat niet voor iedereen en zijn wij enthousiast over organisaties die verder kijken dan hun neus lang is.

Ga naar blog Duurzaam wagenpark, hype of inhoud?
Schone logistiek

Kostenreductie en emissiewinst door gedragsverandering

Voor vrachtwagens is een breed scala aan maatregelen beschikbaar om tot een substantiële brandstofreductie te komen. Maar om hoge besparingen te realiseren is een cultuurverandering nodig in het transportbedrijf. Hoe kan het gedrag van chauffeurs worden veranderd?

Ga naar blog Kostenreductie en emissiewinst door gedragsverandering
Schone logistiek Slimme logistiek

Boordcomputer doet meer dan black box

Het gebruik van black boxes is beperkt in het beroepsgoederenvervoer. Boordcomputers worden in ruimere mate ingezet. Het verschil tussen de twee zit hem in het wel of niet direct delen van gegevens met de thuisbasis.

Ga naar blog Boordcomputer doet meer dan black box
Slimme logistiek

De last mile: van lastige mile naar last smile

Als er vraaggestuurde en oplossingsgedreven algoritmes op logistieke data wordt gezet en er een ‘menselijke schil’ aan wordt toegevoegd kan de stedelijke logistiek slimmer en schoner worden met minder opstoppingen, minder uitstoot en minder irritatie.

Ga naar blog De last mile: van lastige mile naar last smile
Slimme logistiek

Fleetmanagement-systemen: het is altijd maatwerk

Steeds meer transportondernemers gaan over tot aanschaf van een fleet management-systeem. Ook kleinere bedrijven, zo merken ze bij Transport en Logistiek Nederland.

Ga naar blog Fleetmanagement-systemen: het is altijd maatwerk
Slimme logistiek

Gedragsverandering als motor voor duurzaamheid

Stadshubs, elektrische voertuigen, milieuzones: de afgelopen jaren zijn tal van oplossingen ontwikkeld om stadsdistributie duurzamer te maken. Maar hoe zorgen we dat organisaties deze mogelijkheden benutten?

Ga naar blog Gedragsverandering als motor voor duurzaamheid
Schone logistiek Slimme logistiek

Blijf op
de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Initiatief van:

Op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen rondom de ZE-zone van Rotterdam?