Rotterdam past regels milieuzones vrachtauto’s aan

een verkeersbord waarop staat dat vrachtwagens niet in mogen rijden. Op de achtergrond een viaduct

Rotterdam is een van dertien Nederlandse steden met een milieuzone voor vrachtauto’s. Per 1 januari 2022 gelden in al deze milieuzones dezelfde toegangseisen. Vanaf dat moment mogen vrachtauto’s alleen in de milieuzone zijn als ze op zijn minst voldoen aan emissieklasse 6 (Euro VI). Dat betekent dat er een aanscherping plaatsvindt voor de milieuzone Stad Rotterdam. Voor de Maasvlakte Euro VI-zone verandert er niets, daar was de toegangseis al emissieklasse 6. Wel heet de zone vanaf 1 januari 2022 officieel milieuzone Maasvlakte Rotterdam.

Ontheffingen

Het kan zijn dat je in aanmerking komt voor een ontheffing. Zo zijn er bijvoorbeeld:

  • dagontheffingen;
  • ontheffingen voor voertuigen voor exceptioneel transport, of
  • langere ontheffingen op grond van financiële omstandigheden van het bedrijf.

Op www.rotterdam.nl/milieuzone vind je alle informatie over de milieuzone Rotterdam en de aanscherping per 1 januari 2022. Ook kun je hier bekijken wat de ontheffingsmogelijkheden zijn.

Voorbereiding op 2025

De nieuwe regels in Rotterdam zijn een voorbereiding op de invoering van de Zero Emissie Zone voor Stadslogistiek (ZES-zone) in 2025. Deze zone is een afgebakend gebied waarbinnen alleen uitstootvrije voertuigen mogen rijden. De zone geldt voor alle zakelijke bestel- en vrachtauto’s. Voor emissieklasse 6 vrachtauto’s, die vanaf 2022 nog wel in het centrum mogen rijden, geldt voor de ZES-zone een overgangsregeling tot 2030.

Gratis persoonlijk advies

Wij kunnen ons voorstellen dat het lastig kan zijn per direct een schoner voertuig aan te schaffen. De logistiek makelaars van de Logistiek 010 helpen je graag op weg met gratis en persoonlijk advies en praktische tips. Bijvoorbeeld over de mogelijkheden voor jouw bedrijf, de kosten, voorwaarden en voordelen. Vraag hier direct een persoonlijk adviesgesprek aan.

 


Blijf op
de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Initiatief van:

Op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen rondom de ZE-zone van Rotterdam?